Holt-tengeri só

390,00 Ft

Az ára /10dkg-ban értendő.

Kategória: Címke:

Leírás

A sókülönlegesség az Izrael és Jordánia találkozásánál hullámzó, Holt-tengerként ismert sós tónak köszönhető. A Holt-tengeri só a fürdőterápiás célok mellett ételkészítésre is alkalmas változatban is forgalomba kerül, ám ez utóbbi különleges törődést kíván az egyéb óceáni és tengeri sókétól merőben eltérő összetétele miatt. Bár a Holt-tenger sótartalma a legmagasabb a világon (30-40%!), a tengeri sókéhoz képest jóval alacsonyabb a NaCl (konyhasó) tartalma; kevesebb mint a fele. Ugyanakkor az egyéb ásványi összetevők gazdagsága magasan kiemelkedő. Az ásványi összetételben olyan elemek is – pl. bróm – találhatók, melyek nem alkalmasak emberi fogyasztásra, ezért a lepárolt sót tovább mossák és finomítják, míg az összes nem kívánatos ásványi összetevőt el nem távolítják belőle. Mivel a konyhasó és az ásványi anyagok aránya az utóbbiak javára dől el, a Holt-tengeri só sokkal lágyabb ízű, kevésbé sósabb, mint az általánosan használt tengeri sófajták. A Holt-tengeri só kellemes, barátságos ízhatást eredményez. Multifunkciós sóként használható, azaz asztali sóként, elő- és utánsózásra, főzéshez és díszítéshez egyaránt alkalmazható, gyakorlatilag bármilyen étel elkészítéséhez. Az apró, természetes hófehér színben pompázó Holt-tengeri sószemcsék kitűnően és gyorsan oldódnak fel, ezért levesek, raguk, pörköltek ízesítéséhez kiválóan alkalmas.

Mini Cart 0

A kosár egyelőre üres.