Kala Namak nagyszemű kősó

640,00 Ft

Az ára /10dkg-ban értendő.

Kategória: Címke:

Leírás

A finomítatlan formában lilás, vagy barna árnyalatú Kala Namak kősó lelőhelye India északi és középső régiója. A vulkanikus eredetű Kala Namak kősó erőteljes kénes ízzel rendelkezik, az aroma és a szín vas, kén és magnézium jelenlétére utal, melyek mindegyike fontos élettani jelentőséggel bír. A Kala Namak előállítása minimum 24 órás procedúra, hiszen a finomítatlan kősót szénnel égetik kemencében, melynek során a sötét színű ásványi só halvány lilás, barnás, sőt, akár rózsaszín árnyalatúvá válik. Az indiai konyhán kívül a Kala Namak kősó helyet kapott a pakisztáni, nepáli és bangladesi konyhában, az innen származó tradicionális ételek elkészítéséhez bátran használható. A Kala Namak kősó erőteljes, kénes aromája a főzés során részben eloszlik, jelentősen enyhül, ezért adagolható akár gyümölcsös ételek, desszertek elkészítéséhez is. Csatnik és egyéb zöldségből, gyümölcsből készült mártogatósok ízesítésére is alkalmas. Igazán érdekes ízhatást érhetünk el, ha a mediterrán és közel-keleti konyha joghurtos önteteit, vagy akár a tzatzikit Kala Namak sóval fűszerezzük. A csicseriborsóból készült ételekben a Kala Namak kifejezetten jól érvényesül. A római kömény, a koriander, a gyömbér, szárított zöld mangó, feketebors, asafoetida, menta és chili mellett a hagyományos indiai fűszerkeverék, a Chaat Masala egyik fő összetevője.

Mini Cart 0

A kosár egyelőre üres.