Leírás
A Kalahári sivatag Földünk egyik legszárazabb régiója, ám a föld mélye igazi csodát rejt. Innen származik a makulátlan fehér színben pompázó Kalahári sivatagi só. A Kalahári sivatagi só lelőhelyén, a mai Botswana területén, körülbelül 280 millió évvel ezelőtt létezett egy nagy kiterjedésű – körülbelül Svájc méretű – sós tó, melyet Makgadikgadi néven ismernek a helyiek. A tó több tízezer évvel ezelőtt kiszáradt és egy sós lápot, valamint sivatagot hagyott maga után. Az innen kinyerhető Kalahári sivatagi sót kézzel szüretelik, majd a napon szárítják. Erőteljes ízét leginkább úgy jellemzik, mintha harapnánk egyet az óceánból. A Kalahári sivatagi só természetes állapotában szokatlanul nagy szemcsemérettel rendelkezik. A sót rozsdamentes acélmalmokban őrlik egészen finom állagúvá, ezért akár asztali sóként is használható. A ropogós, ám egyáltalán nem túl kemény állagú sókülönlegesség tökéletes partnerünk a legkülönfélébb ételek elkészítésében, íze hosszantartó és kiemelkedően élvezetes. Zöldsaláták, zöldséges egytálételek ízét teltebbé, gazdagabbá varázsolja. Fehér húsok pörköléséhez, pácolásához, grillezéséhez is használható. Levesek, szószok, mártások ízesítésére is kiválóan alkalmas.