Leírás
A zöld kardamom a Közel-Keleten és Indiában ismert, népszerű fűszer. Fűszerként a gyengén kámforillatú, édes, fűszeres ízű magvakat (Kardamomi fructus) használjuk. Az őrölt kardamom jellegzetes felhasználása az indiai curryk, vagy kenyerek ízesítésére, de akár salátaöntetet is készítenek belőle. Süteményekhez, a Közel-Keleten kávéhoz. Indiában a tejes teát ízesítik vele, de a forró csokival, illetve mindenféle csokoládés édességgel jól harmonizál. Észak-Indiában szószok fűszere, a curry fűszerkeverék egyik összetevője. A svédek almapudingba teszik, a norvégok hamburgert, kolbászt ízesítenek vele. Nagyon jól harmonizál húsokkal, például báránnyal. Ha rizst főzünk, tegyünk bele néhány szemet egészben, egészen különleges, új ételt kapunk.Desszertekhez is jól passzol, főleg a tejalapú finomságokhoz: megbolondíthatjuk vele a tejberizst vagy panna cottát, de a répatortát, mindenféle lekvárt vagy chutneyt is.